lelie in de knop
Er zijn momenten in mijn leven die behoorlijk uit de hand zijn gelopen en waarbij ik mezelf niet de kans gaf volledig tot bloei te komen.

Hoe?

 

Iedereen ervaart veranderingen in zijn leven anders. Dit kunnen veranderingen zijn in de privésfeer, zakelijk en in de context van de snel veranderende maatschappij waarin we leven. Dingen anders aanpakken of meegaan met vernieuwingen. De aanpak is iedere keer anders om datgene wat uit de hand gelopen is te voorkomen, terug te dringen of mijzelf aan te zetten er het beste van te maken.

 

Als begeleider van een lerende of ontwikkelaar van een leermiddel luister ik goed naar de vraag en de randvoorwaarden van de lerende. Het is mijn kracht om me in te leven in de ander en de vraag te koppelen aan de randvoorwaarden,doelen en leervoorkeuren van de ander.

 

Door samen te werken aan de best passende oplossing en deze uit te voeren, indien nodig een bijstelling in te zetten, jezelf te vermannen, gefocust te blijven en vooral door te zetten.Vervolgens kijken we met trots terug naar het geleverde resultaat. De lerende waarvoor ik werk geef ik de kans tot volledige bloei te komen met gebruikmaking van mijn didactische expertise en vaardigheden. De lerende komt onder deskundige begeleiding op eigen kracht tot volle bloei.

 

Mijn voldoening haal ik vooral uit het realiseren van momenten waarin de lerende zijn heftige momenten gaat omzetten in inzichten en deze transformeert in effectieve leermomenten.

Hoe kom jij tot volle bloei?