6. Werkvorm, wat en hoe

6. Werkvorm, wat en hoe

6. Werkvorm, wat en hoe

Bekijk eerst de video

Leren, jezelf ontwikkelen is eigenlijk heel simpel.
Jezelf ontwikkelen is een vaardigheid. Een manier om jezelf te trainen. Je kiest zelf wat je oefent, wanneer je oefent en met welk doel. We oefenen ons lichaam en geest en leren onszelf steeds beter kennen. De meeste van ons zijn heel goed in het geven van hulp maar mogen nog oefenen in het vragen om hulp.
Ik was ongeveer 18 jaar oud toen ik merkte dat ik wel goed was in het geven van voorlichting. Ik wilde graag andere mensen sterker maken. Ik ben mensen sterker gaan maken in mijn omgeving maar wist niet hoe ik ermee om moest gaan. Ik merkte dat het ten koste ging van mijzelf. Ik werd overspoeld door emotie en ik merkte dat mijn geest steeds onzekerder werd. Ik dacht, ik red me er wel uit, maar werd steeds onzekerder. Ik moest het radicaal anders gaan aanpakken. Ik besloot mijn eigen leven een hele andere wending te geven.
De wijsheid en inzichten wil ik hier met je delen zodat je niet de fouten hoeft te maken die ik heb gemaakt. Vraag hulp en leer daar waar het er voor jou toe doet.
Door jezelf beter te leren kennen en te weten, ervaren en voelen wat je echtnodig hebt kun je de juiste balans vinden in bijvoorbeeld je privé leven, zakelijke leven, vriendschappelijke relaties en binnen familiebanden. Het maakt niet uit op wat voor wijze en met welke mensen je omgaat. Het gaat erom dat je gaat uitzoeken wat voor jezelf belangrijk is.
Wie ben je, hoe omschrijf je jezelf en hoe wil je dat anderen jouw talenten ervaren?
In deze deelopdracht ga je als volgt te werk.
1. Kies een letter uit het alfabet. Voor nu geef ik je 1 minuut de tijd om jezelf te omschrijven in de vorm van woorden die starten met de door jou gekozen letter uit het alfabet.

INVULVELD MAKEN

Na afronding van deze trainingsmodule mag je deze opdracht zo vaak als je zelf wilt herhalen met andere letters in het alfabet. Tip: geef je zelf na afloop gerust 5 minuten de tijd om jezelf te omschrijven en gebruik bv een kookwekker of te telefoon om je te laten weten wanneer de 5 minuten voorbij zijn.

2. Een voorbeeld op basis van mijn naam.
Ik heet Ilze en ik kies de letter i. Ik vind mezelf een instructeur, informeel, in balans, een inkoper, inspirerend, innovatief en af en toe irritant. In deze oefening is het de bedoeling dat je kiest voor positieve woorden. Het doel van de opdracht is dat je goed leert zorgen voor jezelf en daarbij hoort een positieve houding over jezelf. Iedereen heeft positieve en negatieve eigenschappen. Door deze in kaart te brengen en trots te zijn op de positieve en te werken aan de negatieve wordt je steeds een beetje sterker en leer je omgaan met jouw talenten die wellicht helemaal niet zo negatief zijn dan ze op het eerste ogenblik lijken. In mijn geval is het handig mezelf te irriteren aan mezelf zodat ik mezelf een signaal geef dat ik moet kiezen voor een andere strategie met betrekking tot datgene waar ik op dat moment irritatie over voelde. Bv een lange wachtrij bij de kassa gaat sneller voorbij wanneer ik ga denken aan iets anders dan het wachten en de irritatie over het wachten.
Wat was ook al weer de door jouw gekozen letter?

INVULVELD MAKEN

Het vooruitkijken is natuurlijk ook voor iedereen anders. Door meerdere mogelijkheden uit te werken kom je achter de voordelen en nadelen van ieder mogelijkheid.
Zoals gezegd: Iedereen heeft bijzondere persoonsgebonden krachten. Het is de kunst je eigen krachten te herkennen en erkennen als bijzonder en deze uit te bouwen zodat je deze kracht gaat inzetten voor het verbeteren van je eigen leefomgeving en de leefomgeving van je dierbaren. Waarom: omdat je dan voldoening uit je leven haalt datgene wat je doet met plezier doet want je hebt er talent voor. Het is aan jou hoe je jouw kracht in gaat zetten. Voor alleen jezelf en je gezin, voor je hobby, vrijwilligerswerk of wil je er je werk van maken zodat je op basis van je eigen krachten je gezin kunt onderhouden?
Bijkomend voordeel als je werkt op basis van je eigen krachten. Je gaat graag naar je werk, werkt met plezier, hebt interesse in de nieuwe ontwikkelingen rondom je kracht en blijft graag leren. Je komt thuis van je werk met een grote glimlach en een volle portemonnee. Thuis kun je je gezin kansen bieden en investeren in de toekomst van je kinderen, hobby of een goed doel waar je je sterk voor maakt. Een uitdaging met een gouden randje niet alleen voor jezelf maak ook je dierbaren en je eigen leefomgeving varen er wel bij.

INVULVELD MAKEN

Terug naar:Privé: A Wil zelf trainingsmodules 220104 Staat niet in Woo commerce- producten