Wil zelf werkt vanuit 7 competenties om je leven te versterken, te groeien of te optimaliseren. Competenties gebruik je samen met enkele andere dingen  bij de interactie tussen personen. Bijvoorbeeld  voor het realiseren van bijvoorbeeld een gezamenlijk doel. Een gezamenlijk doel kan zijn het winnen van een wedstrijd. Een wedstrijd winnen doe je door:

  • Vooraf te trainen;
  • Kennis op te doen betreft onder andere de techniek en tactiek;
  • Aan je houding te werken met betrekking tot doorzettingsvermogen, lef of bijvoorbeeld zelfvertrouwen.

Wil zelf start altijd van uit de eigen wil. Je motiveert jezelf van binnenuit en oefent datgene wat nodig is om jouw doel of een gezamenlijk doel te realiseren.  De 7 competenties binnen Wil zelf zijn: Wilskracht, Inventiviteit, Leiderschap, Zelfdiscipline, Energie in balans, Levenslange zelfcoaching en Formatie van het eigen leven. De competenties die Wil zelf hanteert geven structuur aan het leerproces. Op de website staan handige quickscans om te bepalen waar je staat met betrekking tot bovengenoemde competenties.

 

Met een quickscan brengen je zelf in kaart waar jouw specifieke vraag ligt en kun je gericht aan de slag met het ontwikkelen van een solide plan voor jouw toekomst. Doe de quickscan Wilskracht.
Quickscan Wilskracht